Haramiler | Konular | Kitaplar

Dokunmatik ekranlarda güvenlik açığı

Bir güvenlik araştırmacısı, kötü niyetli kişilerin dokunmatik ekranlı mobil cihazlarda neler yapabileceğini göstermek için örnek bir trojan geliştirdi. Chiponline’ın haberine göre, söz konusu kötü amaçlı yazılımla, dokunmatik ekranlı cihazlarda, kullanıcının... 10 Şubat 2014 15:26
Bu Haberi Yazdır

Bir güvenlik araştırmacısı, kötü niyetli kişilerin dokunmatik ekranlı mobil cihazlarda neler yapabileceğini göstermek için örnek bir trojan geliştirdi.

Chiponline’ın haberine göre, söz konusu kötü amaçlı yazılımla, dokunmatik ekranlı cihazlarda, kullanıcının dokunduğu her noktayı, yazdıklarını, telefongörüşmelerini, mesajlarını, GPS verilerini kayıt altına almayı başaran araştırmacı böylece cebimizdeki akıllı telefonların dikkatli korunmadığındahayatımızı gözetleyen bir casusa dönüşebileceğini kanıtlamış oldu.

Trustwave’de çalışan Neal Hindocha, benzer kötü amaçlı yazılımların kolayca Android ve Jailbreak’lı iOS sistemlerine yüklenebileceğini hatırlatırken kullanıcıların bu şekilde banka hesaplarından, e-posta veyaSosyal medya hesaplarına kadar pek çok şifre ve kullanıcı isimlerini hackerlara kaptırabilecekleri konusunda da uyarı yaptı.

Kullanıcıların şifrelerini çalmakla kalmıyor

Hindocha’nın geliştirdiği örnek yazılım, sadece kullanıcıların şifrelerini çalmakla kalmıyor, kullanıcılara fark ettirmeden kamerayı ve mikrofonu açabiliyor, ekranın anlık görüntüsünü alabiliyor ve kullanıcının lokasyonuna dair verileri hackera gönderebiliyor.

Özellikle Android markette, klavye uygulaması olarak yayınlanmış pek çok uygulamanın aslında bir “keylogger” olduğunun altını çizen Hindocha mobil kullanıcılara mutlaka bir antivirüs kullanmalarını da tavsiye etti.

Ancak tehlikenin boyutları sadece kişisel kullanımla sınırlı değil. Giderek yaygınlaşan dokunmatik ekranlı terminaller de bu saldırılara açık durumda ve bu terminalleri kullanan kurumların gerekli güvenlik önlemlerini almamaları halinde müşterilerin kişisel veya finansal bilgilerini hackerlara kaptırmaları da çok kolay hale geliyor.

Konular