Haramiler | Konular | Kitaplar

Valiyim deyip yardım isteyerek dolandırdılar

Galatasaray'ın eski yöneticisi, iş adamı Abdurrahim Albayrak da dolandırıcıların ağına düştü.

Kendilerini Rize Valisi olarak tanıtan dolandırıcılar Albayrak'ı 10 bin TL dolandırdılar. Dolandırıcılar bundan kısa süre önce de aynı yöntemle bir başka Galatasaraylı, Burak Yılmaz'ı dolandırmışlardı.
Telefon dolandırıcıları Galatasaray kulübünün eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak'ın vicdani ve yardımsever yönünü kullanıp telefonda 10 bin TL dolandırdılar. Rize Valisi Nurullah Çakır'ın ismini kullanarak gerçekleştirilen dolandırma hikayesi şöyle gerçekleşti....
Sabah saatlerinde Albayrak'ın sahibi olduğu Altur firmasını santralden arayan dolandırıcılar "Rize Valiliği'nden arıyoruz. Abdurrahim Bey ile görüşmemiz gerekli. Konu acil ve bir hastamız var" diyerek Albayrak ile görüştüler.
Abdurrahim Albayrak'a telefondaki şahıs kendini, "Ben Vali Bey'in korumasıyım. Sizi rahatsız ettik. Hemen telefonumu Vali Bey'e veriyorum" diyerek telefonu Rize Valisi Nurullah Çakır'a verdiğini iletti.
Abdurrahim Albayrak ise "Buyrun sayın valim" diye söze girdi ve telefonda kendisini Vali Nurullah Çakır diye tanıtan şahıs, hal-hatır sorduktan sonra "Abdurrahim Bey, bizim bir öğretmen hanımımız var. Kızı ilik kanseri oldu. Onu iyileştirme adına acilen para topluyoruz. Sizin gibi tanıdığımız hemşerileri arıyoruz. Senden destek istiyoruz. 86 bin lira lazım dedi."
Abdurrahim Albayrak, asistanları ile görüşüp Rize Valiliği'nin minik bir kızı hastalığından kurtarma adına verecekleri banka hesabına 10 bin TL para çıkartılmasını istedi.
Ve Serkan Kurt adına bir bankanın Kızıltoprak şubesinde verilen hesaba 10 bin TL geçildi.
Ancak dolandırıcılar, bununla da yetinmedi. Albayrak, tarafından gönderilen paranın hesaba geçmediğini ve "Parayı 17.00'ye kadar yetiştirmeliyiz" diyerek görüşmelerin ardından IBAN numarasını yanlış verdiklerini iletti.
Ve dolandırıcılar bir IBAN numarası daha verdi. Bu IBAN numarası ise aynı, yani Serkan Kurt ismine kayıtlı ve bu kez Amasya'da bir başka banka şubesinde idi.
Bunun üzerine Abdurrahim Albayrak telefona sarılıp Rize Valisi Nurullah Çakır'ı aradı ve "Sayın Valim parayı gönderdik, inşallah minik kızımız iyileşir. Fakat para elinize geçmedi mi?" dedi.
Fakat Rize Valisi Nurullah Çakır, "Yok böyle bir şey. Ne parası. Sizi dolandırmışlar Abdurrahim Bey. Ben sizi aramadım" dedi.
Rize Valisi Nurullah Çakır ile Abdurrahim Albayrak harekete geçti ve olayı emniyete taşıdı.
Bunun üzerine Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Albayrak'ı arayıp ifadesini almak için girişimleri başlattı.
Kısaca dolandırıcılar, 14 Şubat Sevgililer Gününde Abdurrahim Albayrak'ı bir minik kızı öne sürüp tedavi masrafları diyerek 10 bin TL dolandırdı.

Konular