Haramiler | Konular | Kitaplar

Sahte polis gerçek polisi dolandırdı

Adana'da sahte polisler tarafından 60 bin lira kredi çektirilerek dolandırılan polis memuru, dolandırıldığını öğrenince kalp krizi geçirdi.

Adana polisi, 3 Mart'ta telefon dolandırıcılarına yönelik Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi merkezli, Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde 50 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyon kapsamında çete lideri Ahmet E. ile birlikte 25 kişi yakalandı. Çetenin dolandırdığı kişilerin arasında bir polis memurunun da bulunması, herkesi şaşırttı. İddiaya göre çete lideri Ahmet E., bir süre önce Adana Adliyesi'nde görevli polis memuru H.D.'yi cep telefonundan arayıp, kendisini polis olarak tanıtarak, “Kimlik bilgilerin PKK terör örgütünce ele geçirilmiş. Bu örgüt üyelerini yakalamak için operasyon başlattık. Bize yardımcı olman lazım. Bankada paran yoksa kredi çek. Vereceğimiz hesaba yatır. Biz bu kişileri takibe aldık. Operasyon sonunda paran devlet tarafından iade edilecek” dedi.
ÜZÜNTÜDEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Gerçek polis memuru H.D. sahte polise inanıp bir kısmını kredi çektiği yaklaşık 60 bin lirayı dolandırıcıların istediği hesaba havale etti. Kısa süre sonra dolandırıldığını öğrenen polis memuru H.D. şoke oldu. Polis memuru olmasına rağmen dolandırılmasını gururuna yediremeyip ne yapacağını şaşıran H.D. yakınlarının iknası ile Emniyet Müdürlüğü'ne gidip dolandırıldığını bildirdi.
Polis memuru H.D., çektiği krediyi maaşıyla ödemeye çalışırken yaşadığı olay nedeniyle üzüntüden geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirdi. H.D. yakınları tarafından hastaneye kaldırılırken, hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.
Adliyeye sevk edilen zanlılardan çete lideri Ahmet E. ile birlikte 24 kişi ise, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İHA

Konular