Haramiler | Konular | Kitaplar

Şasi numarasını verdi, başına gelmeyen kalmadı!

Bursa’da internet üzerinden aracını satmak isteyen bir vatandaş, kendisini alıcı olarak arayan dolandırıcılara aracının şasi numarasını verdi, başına gelmeyen kalmadı.

Olay Bursa’nın Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Emlak işiyle uğraşan Osman Akbulut 2014 model aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira isteyen Akbulut’a mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan Ahmet isimli kişi, “Aracını beğendim, sana şimdi 400 TL kapora yollayacağım, aracı ilandan kaldır” dedi.

Bunun üzerine ilanı kaldıran Akbulut’a daha sonra “araçta hasar olup olmadığını öğrenmem için şasi numarasını bize yollaman gerek” dendi. Aracın şasi numarasını müşteri kılığına giren şahıslara atan Osman Akbulut, kendisine noterden gelen telefonla şok oldu.

Noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen 36 yaşındaki Akbulut, ne yapacağını şaşırdı. Hemen polise başvuran Akbulut, kendi adına düzenlenmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış belgesi ve ruhsat ile karşılaştı. Aracının yapılan sahtecilikle Hilmi B.’ye satıldığını öğrenen adam, aracını çalınma korkusuyla bir arkadaşının deposuna sakladı. Aracının üzerine 2 adet ruhsat olduğu ve şu anda kendi aracına binemediğini söyleyen mağdur Akbulut, “Bu aracı bir internet sitesi üzerinden satılığa çıkarttık. İsminin Ahmet olduğunu söyleyen biri aracı almak istediğini ifade etti. Fiyat konusunda anlaştık. Memur olduğunu ve 1 hafta sonra aracı almaya geleceğini anlattı. İnternetten ilanı kaldırdığım takdirde 400 lira göndereceğini söyledi ve gönderdi. Ancak sonra ses soluk çıkmadı ve dün otomobilin Afyon Sandık’lı da satıldığını öğrendik. Son anda noter görevlisi işin içinde bir oyun olduğunu anlamış. Şahıslar da noterden kaçıp başka bir notere gidip satışı gerçekleştirmişler. Otomobilin hasarının olup olmadığını öğrenmek için bizden şase numarasını istediler, bizde mesaj yolu ile şase numarasını gönderdik. Onlar da bir yolunu bulup benim kimlik bilgilerimi ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapmışlar.” dedi.

"KENDİ ARACIMA BİNEMİYORUM"

Aracının elinden alınma ve çalınma korkusuyla binemediğini ve aracını bir arkadaşının deposuna sakladığını söyleyen Osman Akbulut, “Şu an da kendi otomobilimize bile binemez haldeyiz. Arabamızı sakladık, alacaklar diye korkuyoruz. Gerekli yerlere başvurduk, kimlik seri numaramızı değiştirdiğimiz halde bile satışı gerçekleştirdiler. Yetkililerden bu gibi olaylar adına önlem alınmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın, biz kendi malımızı zar zor sakladık. Bu tür satış ve noter işlemlerinin çok basit olduğunu gördük. Hiç haberimiz yokken kendi aracımız başkasına satılmış. Şu an da otomobilin 2 tane ruhsatı var. İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin. Biz gönderdik ve ruhsatımız kopyalandı. Bu konularda noter çalışanlarının çok hassas olmalarını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Akbulut şimdi polisten ve mahkemeden gelecek kararı bekliyor.

Konular