Haramiler | Konular | Kitaplar

Organ mafyası davası: Akrabalık resmi değil

Organ ticaretinden 37 kişiye dava açıldı. Ancak aralarında üvey torununa ve imam nikâhlı eşine böbreklerini veren iki de kadın var. Resmi akrabalık olmadığı için suçlanıyorlar

Fatma Kartalmış, üvey torununa böbreğini verdi. Nezete Günel ise nikâhsız yaşadığı, 12 çocuğunun babasına. İkisi de organ mafyası iddianamesinde resmi olarak bir akrabalık ilişkileri olmadığı için suçlanıyor. Organ mafyasına bilerek ve isteyerek yardım ettikleri gerekçesiyle haklarında 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Kartalmış'ın böbreğini alan Fatma ise endişeli. "Benim de böbreğimi geri alacaklar" diye gözyaşı döküyor.

AKRABALIKLARI YASAL DEĞİL
Organ ticareti yaptıkları gerekçesiyle aralarında sanık Prof. Dr. Alp G.'nın da bulunduğu 37 kişilik çete için dava açıldı. Teşekkül halinde organ ticareti yapmak veya aracılık etmek ve suç işlemek için örgüt kurmak suçundan örgüt lideri M. Emin Şahin hakkında 10 yıldan 21 yıla kadar, Prof. Alp G. hakkında "Örgüt üyeliği ve organ ticareti yapma" suçundan 9 yıldan 18 yıla kadar hapis isteniyor.

YA BÖBREĞİMİ GERİ ALIRLARSA
Organ ticareti yapmak suçundan yargılanan 37 kişinin arasında bulunan kendi akrabalarına böbreklerini veren ancak yasal olarak akraba görünmeyen kişiler de bulunuyor. Kartalmış ile Günel bunlardan ikisi. Kartalmış, "Kendi ismimi verdiğim, hem süt kızım hem torunum olan Fatma okulda başarılı bir öğrenciyken böbrek hastalığı başladı. Diyaliz makinesine bağlanmasına çok üzülüyordum. Resmi olarak benim torunum olmasa da beni senelerce hapse atsalar da Fatma'ya gerekirse diğer böbreğimi de veririm. O benim öz torunumdur" dedi. 16 yaşındaki torun Kartalmış ise babaannesi polis tarafından gözaltına alındığında, polisin kendisine nakledilen böbreği söküp almasından korktuğunu belirterek "Babaannem resmi olarak üvey olsa da o ben doğduğumdan beri benim öz babaannemdir. Adını, sütünü, böbreğini bana veren bir insan nasıl üvey olur" diyor.

12 ÇOCUĞUNUN BABASI
Nezete Günel ise resmi nikahı olmayan, 12 çocuğunun babası Ekrem Günel'e böbreğini verdiği için şüpheli... Nikahlı eşinden olanlarla birlikte toplam 23 çocuğu olan Ekrem Günel, geçen yıl böbrek sorunu yaşamaya başladı. Kendisine Nezete Günel'in böbreği nakledildi. Organ mafyası ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını belirten Nezete Günel "Organ mafyasını bu cahil halimle nasıl bilebilirim ki. Eşime resmi nikahlı eşinin değil benim böbreğim uydu. 12 çocuğumun babası benim akrabam olmayacak da kimin akrabası olacak" dedi.