Haramiler | Konular | Kitaplar

Organ tacirlerine suçüstü

Yusuf A., böbreğini 22 bin TL'ye iki organ tacirine sattı. Mersinli bir işadamı 80 bin TL'ye organı satın aldı Tacirler Ülkü Ç., Cemil S., işadamı Halit K. ve verici Yusuf A. test için gittikleri hastanede yakayı ele verdi

Kredi kartı borcunu ödeyebilmek için böbreğini satışa çıkaran Manisalı pazarcı Yusuf A. ile 22 bin lira karşılığı anlaştığı organ ticareti yapan Ülkü Ç. ve Cemil S., böbrek arayan Mersinli Halit K. ile 80 bin liraya el sıkıştı. Ancak 4 kişi organ uyumu için gittikleri hastanede, alıcı ile yeğeni olarak gösterilen vericinin kıyafetlerindeki tezattan şüphelenen bir görevlinin ihbarıyla yakayı ele verdiler. Manisa'da pazarcılık yapan ve ödeme güçlüğü çeken Yusuf A., gece gündüz çalıştı ancak borcunu ödeyemedi. Sonunda, Türkiye'de organ ticareti yasak olduğu halde, böbreğini satmaya karar verdi. İlk olarak da tanıdıklarına haber verdi. Bir arkadaşı, Aydın Didim'de öğrencileri yurtdışına gönderen bir turizm şirketinin sahibi olan 43 yaşındaki Ülkü Ç. ile 27 yaşındaki sevgilisi Cemil S.'nin bu işi yaptığını söyleyerek aracı oldu.

MISIR'DA NAKİL OLACAKTI
Organ ticareti yapan zanlılarla temas kuran Yusuf A. ikiliyle 22 bin liraya anlaştı. İkili de Mersin'de yaşayan işadamı Halit K. ile irtibata geçti. Zanlı Halit K. uzun süredir böbrek hastasıydı. Haftada 3 gün diyalize giriyordu. Böbreğin uygun olması halinde organ için 80 bin lira vermeyi kabul etti. Soruşturmada böbreğin uygun çıkması halinde naklin Mısır'da yapılacağı da tespit edildi.

KIYAFET FARKI ELE VERDİ
Alıcı ve satıcıyla anlaşan ikili, Yusuf A.'dan kimliğini, fotoğrafını ve eşinin imzalayacağı noter tasdikli belgeyi istedi. Yusuf A. sahte evrakla alıcının yeğeni gibi gösterildi. İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastaneye giden alıcı ve satıcı, böbrek uygunluk testi için başvurdu. Ancak Halit K.'nın kıyafetleri ile Yusuf A.'nınkiler arasındaki kalite farkından şüphelenen bir görevli durumu polise bildirdi. Doktor kılığına giren polis, tacirlere "Kanlarda bir sorun çıktı. Buraya gelin" dedi. Satıcı, alıcı ve organ mafyası aynı hastanede buluştu. Yusuf A. ile Halit K. tahlil için odaya girdi. Doktorlardan biri "Ses çıkartmayın polis" dedi. Yusuf A. ile Halit K. büyük şok geçirdi. İkili, organ ticaretini itiraf etti. Polis de 4 zanlıyı gözaltına aldı.